Powerplate

 

Technológia

 

A teljes test vibráció forradalmi megoldás a testedzésben – de bizony alaposan körül kell néznünk és megválogatnunk, hogy melyik márka mellett voksolunk.


A piacon számos, a Power Plate gépeknél olcsóbb megoldásokkal is találkozhatunk. De mindig tartsuk észben az alábbiakat: az olcsóbb berendezések által keltett alacsonyabb és/vagy kevésbé precíz, nem szabályozott frekvenciák akár „beleavatkozhatnak” testünk természetes rezgéseibe és károkat okozhatnak. Ne tegyük ki szervezetünket természetellenes rezgéseknek!

A Power Plate technológia harmonikus rezgéseket közvetít a testbe. Ez a harmonikus rezgés teljesen más, mint az a fajta hosszú távon a testre ható rezgés, ami a kamionsofőröket és a helikopter pilótákat éri, azaz a „foglalkozási” rezgés. Szemben ezzel a „foglalkozási” rezgéssel, a harmonikus vibráció kiszámítható, állandó és nem okoz hátfájást.

A harmonikus rezgéseket a technológia különleges ikermotoros rendszere biztosítja, mely egyedülálló a piacon. Az egyéb helyeken beszerezhető, olcsóbb kivitelű berendezések gyakran kilengő motorral rendelkeznek, billegnek, melynek következménye, hogy a vibrációs tréninget vizsgáló tudományos tanulmányokban bizonyított hatás elmarad.

 

Alapelv

 

A Power Plate gépek platója több irányban mozdul el. A fel-le elmozdulás hatására növekszik az izomtónus, a jobbról-balra és az előröl- hátra történő elmozdulás az egyensúlyt és a koordinációt javítja. A plató akár másodpercenként 50-szer is képes rezegni, beállítástól függően.

A Power Plate gépek az úgynevezett  PrecisionWave™ technológiával működnek. Ez egy igen pontos, harmonikus rezgő rendszer, mely a plató teljes felszínén egyenletes és szabályozott rezgést garantál – így lesz az eredmény is konzisztens és kiváló.

Ezen rezgések váltják ki azt az öntudatlan izomreakciót, mely miatt az izmok másodpercenként több alkalommal is összehúzódnak és elernyednek.

A teljes test edzése lehetővé válik így 25-30 perc alatt, és már heti 2-3 alkalom is látható és gyors eredményt garantál.

A Power Plate gépek orvostechnikai eszköz tanúsítvánnyal rendelkező berendezések. Akár orvosi rehabilitációs program részeként is alkalmazhatóak.